maanantai 12. syyskuuta 2011

Mustia tussirajauksia

Sensain tussirajaus, Sensai Liquid Eyeliner, on yksi viime vuoden parhaista löydöistä. Hieman kirpaiseva hinta kohtuullistuu aika paljon, kun ostaa sen silloin, kun tussi on tarjouksessa tai shoppailee tax freessä. Rakas tussini on otettu käyttöön yli vuosi sitten, eikä minkäänlaisia kuivumisen merkkejä ole havaittavissa. Siinä vaiheessa kun neste loppuu, siihen saa ostaa vaihtopatruunan. Sensai lupaa itse tuotteelleen hyvänä pysymisen 6 kuukauden ajan, mutta olen käyttänyt tuota jo yli tuplasti sen ajan.


Huopakärjen sijaan Sensain tussin kärki on vähän erityyppistä kuitua, ei niin huokoista kuin huopakärki vaan ennemmin kiinteän karvan näköistä.

On kuitenkin aika masentavaa tarjota HG-listalla vain selektiivisiä merkkejä. Olisi kiva löytää joku kelvollinen halpakin. Aiemmin olen kokeillut Wet N' Wildia, joka alkuun tuntui tekevän yhtä hyvää jälkeä kuin Sensai, mutta kuivui käyttökelvottomaksi noin parissa kuukaudessa. Nyt kokemusta on muutamasta muustakin tussista, halvemmista ja kalliimmista.Mennään paremmuusjärjestyksessä. Tuo Sensai on niin voittamaton, että se ansaitsee paikkansa kärjessä.


Sitten hyvät kakkoset Sensaille. Vaikka kädelle piirrettäessä näistä molemmista, Maybellinen Master Precise Liquid Eyelinerista (ylempi kuva) ja YSL:n Shocking Eyeliner Effet Faux Cilsistä (alempi kuva) leviää väriä ihon pienten uurteiden mukana, rajauksessa en tätä huomaa. Kämmenselällä juonteet ovat suurempia, etenkin rystysiin päin mentäessä. Minulle on kerrottu huonosta kokemuksista Sensain tussin kanssa, joillakin sekin tuntuu menevän uurteiden mukana. Ei minulla. Jos sinulla on tuota samaa ongelmaa, näistä Maybellinen ja YSL:n tusseista ei välttämättä tule parasta kaveriasi. Minulla molemmat pelasivat yhtä hyvin. Molemmissa on lhes identtinen, pitkä hieman taipuva huopakärki. Taipuisuus auttaa tarkan rajauksen tekemisessä, mutta tussi ei ole yhtä inhottavan lötkö kuin siveltimet. Näiden kestosta minulla ei ole vielä kokemusta, mutta se sama 6 kuukautta luvataan molemmille.


IsaDoran Fine Liner Eye Stylo on vain himpun verran seuraavaa Max Factoria parempi. Paremmuus johtuu tussin hieman paremmasta piirtojäljestä ja luvatusta jopa 9 kuukauden kestosta. Koko sakista tälle luvattiin kaikista pisin kesto. Pitkä tussi on hyvä käteen, mutta tussin kärki ei ole paras mahdollinen, kun se on kovin pikkuinen.


Max Factorin Masterpiece Glide & Define on lyhyt mötkö, joten en ole huomannut koko tussia Max Factorin ständeillä. Nyt kun tiesin etsiä, löysin. Lyhyt mötkö on huono käteen. Tussin jälki on hyvää, mutta vaikea työskennellä ja huteja tulee. Saan tällä suunnilleen samaa tarkkuusluokkaa kuin perinteisellä dipattavalla sivellinlinerilla, joten pelkäänpä, ettei käyttöä tule. Olisin voinut harkita vähän ennen ostamista.


Viimeisenä toivoton susi. Lancômella oli rajatun ajan myynnissä Liner Design -tussi. Tussin kärki on liian paksu, ja jo alkuun se tuntui ikään kuin kuivuneelta. Ostin tämän laivalta poistohintaan, mutta olisin kyllä kuvitellut rajaustussin kuivuvan pilalle vasta avaamisensa jälkeen. Tämä oli kai jo ostaessa hieman kuivunut, ja nyt se on kuivunut täysin käyttökelvottomaksi. Roskiin lensi. 6 kuukautta avaamisesta olisi tämänkin pitänyt säilyä pakkauksen mukaan, ei säilynyt.

Palaan varmasti asiaan vielä noiden muiden tussien lopullisesta eliniästä.

In short: I love felt tip eyeliners and other liners that you don't have to dip. My favourite is from Sensai. Before I've tried Wet N' Wild, it didn't last for more than a month or two. No I've tried five more: Maybelline & YSL (both quite good, still not as good as Sensai), IsaDora (ok but not as precise as Sensai, Maybelline & YSL), Max Factor (too short and not precise at all) and Lancôme (horrible - the tip is too bold, it was a bit dry from the very first time I opened it and didn't last the promised 6 months).

11 kommenttia :

 1. Sensai Liquid Liner on mun bestis <3 Tussi on jo reippaan vuoden ikäinen eikä osoita vielä mitään merkkejä loppumisesta. Täyttöpatruuna on ollut jemmassa jo sen puoli vuotta. Koska rajaus on niin riittoisa en ole nähnyt tarpeelliseksi testata muita rajauksia, vaikka ostohinta kieltämättä aikanaan hiukan kirpaisi.

  Btw. Dior myy ainakin Sokoksella mascarapakkausta jossa on mukana nimikokoinen Stylish Move :D

  VastaaPoista
 2. Ite oon löytäny HM:ltä aika kivan tussin. Tai siis en oo näitä kalliimpia edes kokeillut, mutta ihan perusnäppärä tuo hm:nkin on. Ite rajaan yleensä luomivärin päälle katsetta intensivöittämään, joten en tiedä, pysyykö se yksinään. Siis kun jos vaan rajaa, niin musta sen rajausvärin pitää olla ihan eritavalla pysyvämpi.

  Tuo HM on ollut käytössä jo toukokuusta, eikä oo kuivumista näkynyt. Kun taas Natural Coden tussi oli alkuun tosi kivanoloinen, mutta kuivahti nopeasti. Myös Eyekon tussi oli hyvä, mutta vähän vaikea saada sitä oikein mistään.

  Mutta jos satut törmäämään tuohon hm:n tussiin, ois hauska kuulla, mitä mieltä oot siitä suhteessa näihin nyt mainitsemiisi :)

  VastaaPoista
 3. Eiko: No arvaa vaan löytyikö tuo Stylish Move yhdellä ruokatunnilla. Hemmetin Prisma, siinä on Sokos Emotion samassa. Tossa toi nököttää toi ripsiväri, sitä en avaa vielä, mut Stylish Moven olen jo korkannut ja todennut epäkäytännöllisen pieneksi, äärimmäisen söpöksi ja sen viininpunaisen ikuiseksi rakkaakseni. <3

  Asetonihuuruja: Mä voisin joku päivä katsastaa miltä se näyttää, nyt on niin monesta kokemusta ett uskallan sanoa osaavani aika paljon arvioida jo ulkoapäin.

  VastaaPoista
 4. Ite olen tykännyt Rimmelin tussilinerista, kestää hyvänä reilusti yli vuoden, tavaraa on paljon ja kestää ainakin mulla hyvin! Hintaakaan ei ole kuin 8 e. Kannattaa käydä testaamassa vaikka kädelle tms että vaikuttaako itselle sopivalta :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on kokemusta Sensaista, joka on ihan ykkönen, Oriflamesta, joka menettelee (joudun aina korjailemaan jälkeä siveltimellä, tekee sellaisen röpelöisen viivan, tai sitten en vaan osaa), ja NYXistä joka oli jo saapuessaan kuivahtanut.

  VastaaPoista
 6. Hilseileekö tuo Sensai kun sitä kerrostaa? Kiinnostaisi kokeilla, mutta en vedä rajausta yhdellä vedolla, joten tämä on usein ongelma.

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan kokeillut varsinaista tussi eyelineria, pitäisi varmaan koska mulla tosiaan dipattavien kanssa on aina ongelmana ripsien tahriintuminen. Dipattavissa valkkaan tosi aina huopa/tussikärkisen koska sillä on helpompi työstää rajausta kuin perinteiselle sivellinmäisellä. Että kiitos tästä vertailusta, nyt ainakin tietää mitä ei osta kun nykyinen eyeliner loppuu :)

  VastaaPoista
 8. Täältä tulee ääni Sensaille! Tosin mielestäni se ei ole tussirajaus, vaan pikemminkin nestemäinen rajaus siveltimen kera.

  Riittoisuuden ja refill-mahdollisuuden takia se on loppujen lopuksi vieläpä edullinen.

  VastaaPoista
 9. Sensai on munkin lemppari! Ja sama homma kuin syysviirulla, en osaa pitää sitä tussina. En tykkää tussilinereista, koska tussikärjet on epämukavan tuntuisia. Sensain epämääräinen melkeen-sivellin-mutta-ei-ihan on täydellinen.

  VastaaPoista
 10. Melli: Kiitos vinkistä, täytyy kurkistaa kosmetiikkaosastolla minkälainen kärki siinä on.

  hellin: Höh, NYX on halpa mutta kyllä silti saisivat lähettää myyntikuntoisia tuotteita... Mistä tilasit?

  Anonyymi: En minäkään vedä rajausta yhdellä vedolla. Sensai (kuten muutkaan näistä) eivät jää sellaiseksi kerrokseksi luomella, niin kuin jotkut dipattavat, vaan jälki tosiaan muistuttaa tussia ja päälle voi piirtää ongelmitta.

  HeidiB: Kommenteista päätellenkin Sensai on aika hyvä valinta. :D

  Syysviiru ja Myy: Jos mun pitäis kuvailla tätä, niin Sensai on oikeastaan automaattisivellin, joka ei kuitenkaan lähde hapsottamaan samalla tavalla kuin siveltimet yleensä tekevät. Siksi lasken sen vaan yksinkertaisesti tussikategoriaan, vaikka poikkeaa noista muista kärkensä perusteella. En muista edes törmänneeni vastaavanlaiseen "siveltimeen" muilla merkeillä!

  VastaaPoista
 11. Tilasin Cherry Culturesta. Onneksi oli tosiaan halpa, niin ei se hirveästi harmittanut. Huulipunien värit oli muuten myös siinä tilauksessa jotain aivan muuta :D Siis lähettivät oikeat punat, mutta mallikuvat olivat tosi harhaanjohtavia.

  VastaaPoista