keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Äiti testaa: Lancôme Visionnaire

kuva valmistajan, elle.comista repäisty

Visionnaire löytyi varmaan aika useankin vanhemman naisen viime joulun lahjapaketeista, samoin 62-vuotiaalta äidiltäni. Joku ehkä voisi pitää vähän loukkaavana sitä, että ostan äidilleni ryppyrasvaa, mutta äiti ei onneksi ainakaan silminnähden loukkaantunut. Kuitenkin se ymmärtänee jotain noiden käyttämisen päälle, kun asuntoni on lainarahoitettu juuri tuollaisten mömmöjen myymisellä.

Visionnaire on seerumi, joka lupaa silottaa näkyvästi ryppyjä, pienentää ihohuokosia ja tasoittaa ihon sävyä. Tuotetta markkinoidaan valmistajan kehittämällä LR 2412 -molekyylillä.

Seerumi imeytyi hyvin. Visionnairea, kuten muitakin seerumeita, käytetään vain ihan pieni tippa. Pullon pumppu oli toimiva ja tuotetta sai siitä juuri niin pienen määrän kuin halusi. Minulle käsittämätöntä on se, miten äiti sai tämän loppumaan jo kuukaudessa, mutta näin kävi, aamuin illoin käytettynä. Näemmä eläkkeellä on aikaa.

Äiti kiinnitti huomiota siihen, että tuotetta markkinoidaan käytettäväksi Genifiquen kanssa, mutta esitteistä ei selvästi käy ilmi, että kyseessä on siis tuote, jonka päälle - käytti sitä Genifiqueta tai ei - tulee levittää kosteusvoide kuten normaalistikin. Harvemmalle tuo varmaan on epäselvää, minusta se sisältyy jo seerumin ideaan itsessään. Genifique on kuitenkin seerumi myös, siispä se ei tuota kosteusvoiteen tarvetta vie pois. Ja jos tehoa tosissaan haluaa, ihon kosteuttaminen ihan todistetusti vähentää ikääntymisen merkkien ilmaantumista, joten sen merkitys ei ole mikään vähäinen tällaisessa asiayhteydessä. Äiti käytti päällä Vichyn Neovadiol Gf:ää.

Myyjät ovat kuulemma sanoneet tuotteen soveltuvan myös nuoremmalle iholle rasvoittumisen tasaamiseen ja huokosten pienentämiseen, samoin äiti oli kuullut varoituksen silmien ympärille levittämisestä. Käyttöohjeen mukaan tuote käy myös silmänympäryksille. Nuoremmalle iholle ei tullut nyt testattua Visionnairea, mutta tuo käyttöohjeesta poikkeva myyjän silmänympärysväite piti kyllä paikkansa - äidillä tuli ärsytystä silmänympärysiholla silmien alapuolella käytettynä. Eipä siis tietenkään jatkanut käyttöä tuolla herkällä alueella.

Visionnaire imeytyi hyvin ja tuntui ylelliseltä. Koostumus oli ohutta, kevyttä ja liukuvaa eikä jäänyt kiiltelemään. Ihon pinnasta tuli sileän tuntuinen, äiti arveli tämän mahdollisesti olevan silikonien ansiota. Ihon sävyn tasoittumista äiti ei huomannut. Joka tapauksessa vaikutelma jäi positiiviseksi, ja Visionnairea tuli kuulemma ikävä sen loputtua.

Tyhjä pullo jäi äidille vessasomisteeksi, pullo oli äidin mielestä nätti. Minusta pullo on ehkä jopa vähän liian sporttinen tai futuristinen äidin ikäiselle, mutta arvioin väärin. Pullossa oli tosin se huono puoli, ettei siitä näe koska tuote loppuu.

Mä en vaan pääse yli siitä, että joku voi saada seerumin loppumaan kuukaudessa. Mä en saa mitään loppumaan kuukaudessa!

Tuotetta tosiaan markkinoidaan Genifiquen kanssa käytettäväksi. Näiden tehtävät ovat hieman erilaiset, Visionnaire on korjaava ja Genifique aktivoiva. Hinta ei tietenkään ole mikään ihan kevyt. Genifiquen kaltaisena tuotteena on pidetty saman emoyhtiön L'Oréalin Youth Codea. Äiti oli sitä tarjouksesta ostanutkin hintaan 14 euroa, ja sanoi sen olevan tuohon hintaan aivan täydellistä. Silikonista ilmeisesti sekin.


Laitetaan tähän samaan vielä muita terveisiä äidiltä, nimittäin silmänympärysvoiteesta. Äiti oli saanut näytteen Joe Blascon silmänympärysvoidetta, ja tykkäsi siitä kovasti. Äidillä on herkkä silmänympärysiho, johon on hankala löytää tarpeeksi tuhtia tavaraa. Joe Blascon voide jätti ihon pintaan rasvakerroksen, joka ei kuitenkaan valu kirvelemään tai pussittamaan silmiä. Äiti lähettikin terveisiä, että suosittelee tätä sellaisille, joilla on erittäin kuiva silmänympärysiho. Me tavalliset pulliaiset kun emme yleensä halua mitään hirvittävän tuhtia, minulla kaiken silmänympärysvoiteen pitää imeytyä ja se ei todellakaan saa jättää mitään rasvaisuutta mihinkään - toisin kuin vaikkapa jalkojen kosteusvoiteessa, jalkojen pitääkin jäädä rasvaiseksi jotta minä pitäisin voiteesta.

6 kommenttia :

 1. Mulla loppui kans kyseinen tuote kuukaudessa. Itse olen 29-vuotias ja kaapissa odottaa jo kolmas pullo tätä ihanuutta. Mulle tämä seerumi vaan sopii ihan täydellisesti. Seerumi pienentää huokosia ja kirkastaa ihoa. Mustapäitä ei näy leuassa ja huokoset on pienentyny huomattavasti, sekä vanhat arvet suunpielissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on sitten uskottava, että seerumitkin voivat loppua joskus. :)

   Kiva kuulla vähän nuoremmaltakin kommenttia tästä.

   Poista
 2. "Genifique on kuitenkin seerumi myös"

  Siis ihan vaan huomiona, että Genifigue on myös voide (kevyempi ja rasvaisempi koostumus)sekä se mainitsemasi seerumisi.
  Henkilökohtaisesti, en luota Lancomen lainkaan, minua ei miellytä asia, että samaa ainetta myydään hieman erilaisessa pullossa huomattavan eri hintaisena....Visionnairestakin varmasti lanseerataan viimeistään jouluksi ns halpis versio.
  Lisäksi inci ei vakuuta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi olla ihan vaan seerumi sillä hinnalla, jos sitä lutraa voiteen lailla naamaan niin johan köyhtyy lompakko. :D Itse en ole sitäkään kokeillut.

   Lorkku on Lorkku, puljut kasvaa ja kasvaa. Ei se ole vain Lancôme, kun Lorkku omistaa muitakin suuria. Mut joo, todennäköisesti tulee tästäkin halpaversio. Mä kyllä sinänsä ymmärrän senkin puolen, että jos tuotekehitykseen menee paljon rahaa, ne pitää ensin kiskoa takaisin selepuolelta. Niin minäkin tekisin.

   Poista
 3. Sain näytepullon tuota visionnairea ja päätin testata! Olen kuitenkin kosmetologilta muistaakseni kuullut, että ei ole hyväksi iholle levittää silikonia. Että enemmänkin silikonituotteet olisivat sellaisia juhlapäivän tuotteita meikin alle.. Pitääköhän paikkaansa ja uskallankohan alkaa tuotetta päivittäin käyttämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikoneista ollaan montaa eri mieltä. En tiedä virallista, uusimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa totuutta, mutta sen tiedän, että silikonihysteria on mennyt överiksi. Kai siinä on taustalla se, että sen on pohdittu kerääntyvän ihohuokosiin. Ennemmin huolehtisin siitä, että kasvot puhdistaa kunnolla. Itse en ainakaan saa esim. kunnollista meikkipohjaa aikaan ilman silikoneja.

   Jos INCI:t kiinnostavat, niistä pitäisi ottaa helkutisti selvää, jotta tietää, mitä muita mahdollisesti ei-hyviä ainesosia ne sisältävät. Silikonit ovat vain yksi ainesosa miljoonasta. Pelkän silikonin rajoittaminen on vähän hassua.

   Poista