maanantai 10. joulukuuta 2012

Äiti testaa: Vichy Idéalia Day Cream


Sain testiin blogin kautta Vichyn tuotteita. Nämä Idéalia-sarjan tuotteet on suunnattu hieman vanhemmalle iholle kuin omani, joten otin luottoapurini hommiin - äitini, 63-vuotias. Itselleni purkitin pieniin purkkeihin omaa kokeilua varten, joten tässä vähän molempien kokeilutuloksia.

Kyseessä on siis kaksi päivävoidetta, toinen kuivalle ja toinen normaalille/sekaiholle. Lähdetään liikkeelle Vichyn omasta kuvauksesta: Uuden sukupolven anti-age ihonhoitotuote, joka silottaa ryppyjä, tasoittaa ihon sävyä ja tekee ihosta heleän. Heleä ja kaunis iho kaiken ikäisille, kaikille ihon sävyille ja ihotyypeille, myös herkälle iholle. Voiteessa yhdistyy täyteläisyys ja geelin keveys. Voiteen tuoksu on miellyttävä yhdistelmä teen ja valkoisten kukkien tuoksua. Vichy Thermal Spa lähdevesi rauhoittaa, vahvistaa ja uudistaa ihoa. Sopii myös herkälle iholle.
Kuvaus on sama molempien ihotyyppien voiteissa.

Kysyin äidiltä, kumpaa hän haluaisi kokeilla. Äidillä on normaali/sekaiho kasvoilla, mutta kaulaan hän käyttää kuivan ihon tuotteita. Siispä hän sanoi tarvitsevansa molemmat. Taidamme olla hulluja koko suku, kun kaulallekin on oma rasva... :)

Laatikko ja itse purkkien ulkonäkö sai kehuja äidiltä, naisellisen herkkiä. Itse olen samaa mieltä, vaikka Vichy onkin apteekkimerkki, nämä tuotteet ovat ihan kivan näköisiä.


Kuivan ihon tuotteen koostumus oli äidin mielestä kuohkean kermainen, hyvin liukuva ja tuntumaltaan erinomainen. Silikoneista äiti epäili tuon koostumuksen miellyttävyyden tulevan, ja silikoniahan sieltä INCI-listan kärkipäästä löytyikin. Meillä on äidin kanssa sama mielipide siitä, että silikonihysteria on mennyt liian pitkälle, eikä tuo siis ole meille miinus.

Kosteutustehosta kertonee se, että äidilläkin on joskus taipumusta pintakuivuuteen ja ihon hilseilyyn, mutta tämän kanssa siitä ei ollut ongelmaa.

Sekaihon tuote oli oikein hyvä kuulemma kanssa, mutta geelimäisempi ja kevyempi.

Äiti kokeili tuotteita jonkun kuukauden päivät putkeen. Hän kertoi, että oli sitten vierailulla ollessa kokeillut noihin voiteesiin tottuneena jotain sieltä löytynyttä marketin voidetta, ja ero oli ollut yllättävän iso.


Voide on tuollaista heleän pinkkiä. Tuoksu oli minusta ihan ok, mutta ei mikään erityisen säväyttävä.

Minun nuorella sekaihollani jopa se sekaihon tuote oli sen verran tuhtia, että käytin sitä mieluummin yövoiteena. Talvi-iholla mullekin varmaan menisi tuo kuivan ihon tuote ainakin silloin tällöin käytettynä. Jotenkin tuntuu, että anti-age-tuotteissa kosteutusteho on monesti voimakkaampi kuin vastaavalle ihotyypille tarkoitetussa nuoremman ihon voiteessa.

All in all? Äiti tykkäsi paljonkin, minun mielestäni oli ihan ok. Äiti on tykännyt Vichyn tuotteista kyllä ennenkin.


Ai, pari sanaa vielä mun kosmetiikan käyttöpakon kuulumisista. Kuudesta lakasta kahta olen jo käyttänyt, tänään menee kynsille kolmas. Huulipunia on tullut käytettyä paljon, joskaan ei ihan päivittäin, mutta noin triljoona kertaa enemmän kuin yleensä. Meikkikynistä olen käyttänyt kuudesta viittä jo jossain meikissä. Yksi matkakokoinen kosteusvoide on loppu. Silmänympärysvoiteen käyttö on ollut lähes jokailtaista, viikonloppuna on tullut luistettua. Tigin suoristussuihke ei tykkää minusta enkä minä siitä, en taida jaksaa käyttää sitä väkipakolla loppuun. Menkööt sitten vaikka joskus jollekin kaverille.

5 kommenttia :

 1. Mä sain nämä myös ja olen käyttänyt nyt kuivan ihon voidetta yövoiteena...en tiennyt, että nää onkin tarkoitettu NOIN varttuneelle iholle :D Hups!

  Noh, ehkä mun iho on ikäistään vanhempi, koska ihan ok tämä on mulle sopinut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken ikäisille siinä lukeekin, vaikka on anti-age. :) Silti sopi paremmin äidille kuin minulle. Ja äiti nyt on lätkinyt kosteusvoiteita itseensä ikänsä, ehkä sillä on nuorempi iho kuin ikä antaisi olettaa. ;)

   Poista
 2. Hyvin huomaa ihotyyppien erot. Joudun joku aika sitten siirtämään loput tuosta sekaihon voiteesta Miehen käyttöön, koska se kävi liian kevyeksi päivävoiteeksi minulle. :D Muuten toimineet moitteettomasti käytössäni, vaikka ihollani ei kovin kummoisia anti-age -tarpeita vielä ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, jopa päivävoiteeksi liian kevyt? :) Joo, sekaihoakin on sen miljoonaa eri sorttia, saati ihotyyppejä ylipäätään. Markkinathan sen vain päättävät, että rajoitetaan perinteisesti vain muutamaan. Onkohan viidentoista vuoden päästä hyllyissä eri purkit useammalle kymmenelle eri ihotyypille? :D

   Poista
  2. Mies on käyttänyt sitä sekaihon voidetta tyytyväisenä iltaisin :) Minä taas kuivan ihon voidetta vaihtelevasti aamuisin tai iltaisin.

   Ehkä 15 vuoden päästä saa täysin omalle iholle suunniteltuja koostumuksia?

   Poista