maanantai 7. tammikuuta 2013

Minkälainen on täydellinen luomiväripaletti?

MAC Wonder Woman Valiant

Luomiväripaleteissa on aina joku vika. En ole vielä törmännyt täydelliseen. Toisaalta en sellaista tarvitsekaan, koska yleensä teen silmämeikin kotona ja minulta löytyy kyllä ne kaikki tarvitsemani värit ja välineet kotoa. Niinpä en ole sitä täydellistä palettia hirveästi etsinytkään. Olen kuitenkin pohdiskellut, minkälainen olisi se minusta täydellinen luomiväripaletti, jos sellainen olisi.

Dior Misty Mauve

Ensinnäkin, täydellisessä luomiväripaletissa on mukana peili. Näin sen voi ottaa mukaan myös vaikka töihin tai junaan, eikä erillistä peiliä tarvita. Peilin pitää olla riittävän suuri. Esimerkki erinomaisesta peilistä on Diorin viisikoissa. Viisikkojen paletti on juuri sopivan kokoinen - mahtuu mukaan, mutta peilikin on riittävän iso.

Clarins Colour Quartet 80 So Sublime

Luomivärin levitykseen tarvittavat työkalut eivät voi millään mahtua palettiin. Hyvässä siveltimessä on tarpeeksi pitkä varsi, mutta hyvä paletti ei voi olla järjettömän suuri. Tarvitsen yleensä perusmeikkiin neljää eri levitintä: suuri häivytyssivellin/sivellin vaaleille, suurille alueille, vaahtomuoviapplikaattori varjostuksiin, sivellin varjostuksiin ja litteä sivellin rajauksiin. Jos on valittava, millä näistä sitten pärjää hätätilanteessa, vaahtomuoviapplikaattorilla pääsee aika pitkälle. Sitä voi kääntää, jolloin samalla päällä voi levittää kahta eri väriä. Optimaalisessa sellaisessa on myös terävämpi pää, jolla saisi ne alaripsen tyven rajaukset aikaan. Applikaattoreita saa mieluummin olla kaksi kaksipäistä, kuten Diorin viisikoissa. Täydellisessä setissä olisi yksi normaali applikaattori, jossa on kaksi samanlaista suurta päätä ja toinen, joka on ylläolevan Clarinsin nelikon applikaattorin kaltainen. Clarinsin applikaattorissa on meinaan mainio tuo terävä pää, sillä oikeasti saa hyvät luomivärialarajaukset matkassakin ja materiaali on tarpeeksi napakkaa. Diorin applikaattorissa on leveämpi ja terävämpi pää, mutta terävä ei ole tarpeeksi terävä. Leveäpäinen puoli on oikein hyvä.

Lancôme Color Design mini: Visionary, Daylight, Statuesque ja Snap

Dior Stylish Move mini

Minipaletit ovat aivan ihania, mutta niistä ei ole täydelliseksi paletiksi. Ne ovat enemmänkin keräilyesineitä ja sellaisia, joita on helppo ottaa mukaan täydentämään matkalla mukana kulkevaa palettia. Esimerkiksi tuosta Lancômen minipaletista löytyy musta ja valkoinen, joita itse tarvitsen usein meikissä häivähdyksen jossain. Stylish Movessa taas on aivan upea alakulman vasen sävy, jolle kuva ei tee oikeutta.

Guerlain Divinora

Laatu on tietysti tärkeä. En tiedä, miltä vuodelta Guerlainin Divinora-paletti on, mutta se laadultaan järkyttävä. Oikea yläkulma ja vasen alakulma ovat ihan hienosti käyttäytyviä, mutta vasemman yläkulman pinkki on järkyttävän hileinen ja oikean alakulman tumma luumu aivan mahdoton käyttää hileisyytensä vuoksi. Luomiväripaletin sävyjen pitää olla sillä tavalla tasalaatuisia, että vaikka ne eivät kaikki olisikaan samaa koostumusta, jokaista pitää olla mahdollista käyttää. Paletissa voi olla mattaa ja helmiäistä, glitteristäkin sävyä, mutta ei mitään noin järkyttävää, että sävy jää täysin turhaksi - tai kuten tässä paletissa, kaksi neljästä jää täysin turhaksi.

Dior Electric Lights

Yleensä se, mikä eniten häiritsee on sävyjen kokonaisuus. Electric Lightsista puuttuu neutraali, kermainen häivytyssävy. Paletin violetti on luomilla hyvin tumma ja samea, tästä puuttuu myös sävy, jota voisi käyttää varjostuksen pääsävynä. Violetti käy mainiosti varjostuksen tummimpiin kohtiin lisäsyvyyttä luomaan, mutta ainoaksi kunnolliseksi varjostussävyksi se ei riitä. Käytännössä paletissa on neljä hyvin vaaleaa sävyä ja yksi liian tumma.

Dior Twilight

Twilightissa sävykokonaisuus on parempi yhdessä käytettäväksi. On tummaa ja vähemmän tummaa, koko luomelle levitettävää ja varjostusta, hohtavaa ja ihan kunnon helmiäistä sekä mattaisempaa mustaa (glitter ei tuossa sävyssä juuri luomella näy). Silti tästäkin puuttuu se kermainen, neutraali häivytyssävy.

Lancôme Color Focus L'Amente du matin

Lancômen L'Amente du matin on minulla vakiokäytössä töissä. Sen sävyt ovat oikein hyvät arkimeikkiin, kun niitä laittaa vain aavistuksen. Jos tekee vahvempaa meikkiä, valkoinen on liian valkoinen ja hohtavat pinkki ja violetti liian hohtavia. Vaihtaisin pinkin kermaisempaan ja vähemmän hohtavaan sävyyn ja lisäisin palettiin yhden violetin sävyn, joka olisi keskitumma. Todennäköisesti tästä paletista kuitenkin näkyy jostain napista pohja vielä tämän vuoden aikana, jos ei paristakin.

Make Up For Ever Black Tango

Ulkoisesti täydellinen paletti näyttää omistajaltaan. Minulle se näyttäisi tältä MUFE:n paletilta.

Mikä sitten painaa tekijöistä eniten? Loppujen lopuksi minulla se on sävyjen yhdistelmä ja laatu. Kaikista omistamistani paleteista ykköseksi kiilaa postauksen ensimmäisessä kuvassa oleva MAC Wonder Woman -paletti, sillä vaikka se onkin väärän mallinen (liian pieni peili), siinä ei ole applikaattoreita lainkaan enkä erityisemmin tykkää sen ulkomuodostakaan, siinä on aika erinomainen sävy-yhdistelmä laadukkaita värejä. Löytyy häivytyssävy ja sävy kulmaluulle (paletin ensimmäinen), liikkuvalle luomelle ja erityisesti sisänurkkaan vaaleahko mutta silti värillinen sävy (paletin toinen, hohtava vihreä) ja tummemmat, samaan värimaailmaan sopivat varjostusvärit (mattainen tumma vihreä ja hohtavampi neljäs ruskeanvihreä). Paletista vaihtaisin viimeisen värin vähemmän ruskeaan sävyyn, mutta muuten sävynelikko on oikein hyvä. Siksi se pääsi postauksen ykköskuvaksi, sillä se hipoo sävykokonaisuudeltaan täydellisyyttä.

Täydellisessä myös kodin ulkopuolelle käyttöön sopivassa paletissa olisi:
- MUFE:n tyylinen kansi, vaihtaen sävymaailma paletin väreihin sopivaksi
- Diorin viisikon koko ja peili
- kaksi applikaattoria, joista toinen Clarinsin applikaattorin kaltainen ja toinen Diorin applikaattorin kaltainen mutta niin, että Diorin applikaattorissa olisi molemmat päät isoja
- MAC:in Wonder Woman -paletin sävykokonaisuus ja laatu vaihtaen kuitenkin viimeinen sävy ruskeammasta vihreämpään hohtavaa sävyyn.

Vaihtoehtoisesti vihreän sävymaailman sijaan sävymaailma voisi olla minulla violetti, jonka jälkeen MUFE:n kansikin sopisi ihan tuollaisenaan.


Paleteista MUFE on saatu ilmaiseksi blogin kautta. Neljä on saatu/vaihdettu tuttavilta, yksi on testeri äidin liikkeestä ja loput olen ostanut.

Mitä teidän täydellisessä paletissanne olisi?

8 kommenttia :

 1. Oma palettini olisi vähän erilainen. Siinä ei olisi peiliä ollenkaan (lisää painoa ja minulla on aina peili erikseen), tilaa olisi lyhyelle rajaussiveltimelle (näen huonosti, joten varressa ei tarvitse olla pituutta) ja applikaattorille, jonka toinen pää olisi suippo. Mukana olisi satiinikoostumuksella ihontummuinen sävy punertavana sekä kellertävänä, astetta tummempi sävy ja tummanruskea matta rajaussävy, jota voisi käyttää myös kosteana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, painosta jäikin sanomatta. Mun mielestä täydellinen paletti saakin painaa, useimmat on ehkä jopa vähän liiankin kevyitä ja muovisen tuntuisia.

   Joo, tummimman sävyn pitää toimia myös kosteana, yleensä mulla ei ole ongelmaa tässä. Niistä en kyllä tykkää missä on geelityyppinen rajausväri erikseen, kun sitä voi sitten käyttää vain rajauksiin. :( Jos haluan intensiivisempää, mulla on kuitenkin aina rajaustussi mukana, joten luomivärirajaus tulee vain alaluomen ripsien tyveen.

   Poista
 2. Ei yhtään Cliniquen palettia? Mä huomaan hamstranneeni niitä. Viimeisimmässä oli ihan kunnollinen sivellin ja värit nakutyyliin pieninä suikaleina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vain yksi Cliniquen paletti, ja sekin on poskipuna + 2x luomiväri. Löytyy multa irtonappeja kyllä, muttei paletteja. Eipä itse asiassa tule edes mieleen miltä Cliniquen paletit näyttää, pitääpä googlata.

   Poista
 3. Täydellisessä arkipaletissa olisi:
  - ei peiliä, vaan läpinäkyvä kansi
  - pieni koko ja lyhyt applikaattori, ei muita suteja
  - neutraali beige mattaluomiväri, vaalea helmiäissävy, tummanruskea helmiäissävy, harmaanruskea kulmaväri, mustanharmaa rajausväri
  - oikeastaan Make Up Storen Tri-Brow läpinäkyvällä kannella ja noilla hohtavilla sävyillä täydennettynä olisi hyvä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, toihan ois värivalintana just jees jos tykkäisi tuon tyyppisistä väreistä! Samasta saisi kaiken! Mä en ole ruskean ystävä, mutta olisipa kieltämättä kätevää, kun samasta paletista saisi kulmavärinkin. Tri-Brown keskimmäinen on just passeli mun kulmille, vaaleampaa ja tummempaa en juurikaan käytä.

   Poista
  2. Mulla siis on just toi Tri-Brow, ja käytän kulmiini myös lähinnä keskisävyä. Se tumma on sitten eyelinerina ja vaalea luomivärinä. Ja kätevää on :)

   Poista