sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tigi Recharge ja Elasticate


Sain testattavakseni muutaman Tigin uutuuden, Recharge- ja Elasticate-sarjojen shampoon ja hoitoaineen. Pullojen muoto herätti alkuun hieman huvitusta, mutta aikansa noita katseltuani ne eivät enää tuo mieleen pornokauppaa. :D

Pinkki Recharge-setti oli minulla ensimmäisenä kokeilussa. En sen kummemmin tutkinut esitettä ennen käyttöä, luin vain kyljestä tekstin - "High-Octane Shine Shampoo For Dull, Lifeless Hair." Ok, kiiltoa elottomille hiuksille, kuulostaa hyvältä. Huomasin heti shampoon vaahtoavan aika reippaasti. Hoitoaine tuntui saman tien jo suihkussa fiilistellessä reippaasti hiusta silottavalta. Pesun jälkeen föönatessa ihmettelin puff-efektiä tyvessä - ihan kuin volyymishampoota olisi käyttänyt. Tyveenhän en itse laita hoitoainetta. Selitys volyymiefektille löytyikin tuotteiden esitettä lukiessa - shampoo on syväpuhdistava! Olisihan se selvinnyt tuotteen takaakin lukiessa, siellä kerrottiin shampoon poistavan kertymät hiuksista. Clarifying-sanaa ei kuitenkaan käytetty koko purkissa, mutta sitähän tämä on. Onneksi Recharge-sarjan hoitoaine oli kuitenkin todella silottavaa, jotta sain silikonikertymäni takaisin ja pörrötukkani ei aivan räjähtänyt. :) Voin suositella Rechargea syväpuhdistavana shampoona, mutta ymmärtäkää ostaessanne, että tämä on sitä, ettei käy kuin minulle. :D Hoitoaine puolestaan on aika tyypillinen silottava hoitoaine, ja minusta oikein mukava sellainen.

Vihreä Elasticate-setti taas lupaa vahvistaa ja estää hiusten murtumista. Suhtaudun aika skeptisesti siihen, miten kerran tuhottu hius voitaisiin elvyttää muuten kuin kosmeettisesti, mutta oli miten oli, Elasticate-sarja on minun hiuksilleni sellainen keskitason sileyden tuova. Voin käyttää näitä pohjana joko suoristukselle tai lettikiharalle, kumpikin onnistuu. Supersilottavilla tuotteilla kihara ei pysy, volymisoivilla ja vähemmän silikonisilla tuotteilla taas suoristus ei onnistu vaan hiuksista jää pörrökasa. Elasticate-shampoo vaahtosi ihan normaalin verran, ei mainittavan paljon tai vähän. Hoitoaine oli koostumukseltaan hieman vaahtomainen.

Minulle parhaiten sopiva yhdistelmä löytyi sekoittamalla nämä kaksi linjaa: olen käyttänyt vihreää Elasticate-shampoota ja pinkkiä Recharge-hoitoainetta jos haluan sitä, mitä yleensä haluan, eli silotetut hiukset suoristuksen pohjalle.

Kummankin tuotteen värin voi arvata tuosta purkin väristä. Molemmissa näissä Rechargessa ja Elasticatessa on kiva makea tuoksu, ei kuitenkaan minusta kovin voimakas. Elasticatessa vähän parempi ja erikoisempi mielestäni. Välillä Tigillä on liiankin ällömakeaa ja vahvaa tuoksua, tällä kertaa olisin toivonut tuoksua vähän lisääkin. Ottakaa huomioon kuitenkin se, että meikäläisen hajuaisti ei tietenkään vastaa normaali-ihmistä, koska yhä vieläkin aiheutan tupakoimalla itselleni hidasta ja tuskallista kuolemaa, hengenvaaraa, nuorempana kuolemista, vakavaa riippuvuutta, impotenssia, verenkierron heikentymistä, keuhkosyöpää sekä vakavaa vahinkoa itselleni ja ympärilläni oleville. Och samma på svenska, ja viroksi kanssa, kun sieltä ostaen tämä ihoa vanhentava toiminta on halvempaa.


Ensimmäisellä kerralla jouduin pienen blonditestin eteen, en meinannut osata avata purkkeja. Missään ei lukenut mitään, mutta olisihan se pitänyt arvata muodoista: siitä painetaan, missä on kuoppa. Se nousee ylös, missä on kohouma. Yllä kuva avausmekanismista, vasemmalla auki ja oikella kiinni. Itse tuote tulee puristettaessa pulloa ulos tuosta ylös pomppaavan puoliskon reunasta.

Näiden Tigien suositushinnat ovat 21,60 euroa (shampoo 250 ml) ja 23,80 euroa (hoitoaine 200 ml). Hoitoainetta minulla kuluu enemmän kuin shampoota, joten koot ovat vähän väärin päin minulle. Itselläni menee hoitoainetta noin reilut kaksi kertaa sen verran kuin shampoota. Miten se aina onkin useilla merkeillä näin, että shampoo on isompi?

Pystyittekö lukemaan arvion vakavalla naamalla vai herättikö pullojen ulkomuoto samanlaista spontaania hihitystä kuin meikäläisellä? :D

Tuotteet on saatu testattavaksi blogin kautta.

18 kommenttia :

 1. Synninpäästö, en siis ole ainoa. Elämä on kaksimielisenä paljon kevyempää - tätähän pitäisi markkinoida sinkkusarjana.. :) Tiedätkö onko pakkaus muuttumassa muihinkin tuotteisiin?

  Mä kulutan kyllä aina sampoon ensin. Niistä Tigin isoista pumpuista mulla on pari kertaa ollut puolet hoitsikkaa jäljellä kun sampooputelia kannetaan jo kahvinporojen kanssa pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että on muuttumassa. :D Tää on kyllä Bed Headilta vähän paluu juurilleen, ne muutamat välissä ilmestyneet ei ole niin perinteisen tigimäisiä pulloja.

   Teitäkin on, jotka lutraa shampoota, mutta kuulemani mukaan vähemmän kuin meitä hoitoaineessa uivia. :D

   Poista
  2. meillä kuluu kans shamppoo ensin, mutta johtuu kai siitä että mies käyttää aina samaa shamppoota kuin minä muttei sitten sitä hoitoainetta.

   itse yksinäni kulutan kyllä melko samaan tahtiin molemmat.

   Poista
 2. No sehän se juuri tuli minunkin mieleeni noiden pullojen muodosta ihan ensimmäisenä :D

  Ja minäkin kulutan enemmän hoitoainetta kuin shampoota. Tai sitten en vain ole löytänyt tarpeeksi hyvää hoitoainetta näille hiuksilleni vaan sitä pitää lotrata tolkuttomasti että se tehoaisi edes jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä rehellisesti sanottuna vähemmälläkin pärjäisin, mutta pitää olla varma, että hoitsikkaa on tarpeeksi ja kaikkialla! :D

   Poista
 3. Vaahdotan shampoon aina kahdesti, mutta silti hoitoainetta kuluu ihan moninkertaisesti enemmän. Kun on pitkä ja karhea hampputukka, ja siellä suihkussa nyt ei kuitenkaan ole erityisen mukava odotella niitä 2-5 minuutin vaikutusaikoja, haluan ainakin varmistua siitä, että siellä kans on jotain vaikuttamassa. Kaikkialla. Paljon.

  En oikeen raaski ostaa noita 200ml hoitsikoita. Kun ostaa jättipulloja, mielellään useita samaan aikaan käytettäväksi, ne kestävät sen verran pidempään, ettei tarvitse kauheasti morkkistella läträämisestä. Onneksi olen löytänyt yhden halpissuosikin (josta muuten kirjoittaisin koko ajan, jos bloggaisin), eli Tresemme Naturalsin hoitsikan. Se on uskomaton, silottavampi kuin useimmat tehosilikonipläjäykset. Muuten en ole kauheasti noiden kampaamomerkkien markettisarjojen perään, mutta tuo nyt vaan on jotain ihan muuta. Tuoksuukin tosi hyvälle.

  Mutta niin, tarkoitus oli vaan sanoa, että ei tunnu kans loogiselta, että hoitoainepullo on pienempi. Ehkä hoitoaineen tekeminen on kalliimpaa, ja pullokokoa pienentämällä tuotteet saadaan pidettyä saman hintaisina? En kyllä tiedä sen enempää hoitoaineteollisuudesta kuin markkinataloudestakaan, olisiko sillä sitten väliä, jos olisivat eri hintaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten kyse voisi olla ihan siitä, että mulla ainakin hoitoaine on se, joka on merkittävämpi, ja siitä olen valmiimpi maksamaan enemmän. Kyllä minäkin veloittaisin ostjalta ihan niin paljon kuin se on valmis maksamaan. :)

   Poista
 4. Eli siis Recharge jää kokeilematta (shampoo) kun mulla on jo syväpuhdistava. Elasticatet annoin siskolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei onneksi ollut syväpuhdistavaa. Aikanaan, kun värjäsin koko pään shokkiväreillä, pesin aina ennen värjäystä syväpuhdistavalla. Nyttemmin sitä tarvitsisin lähinnä silloin, kun on ollut joku juhlakampaus ja kasa hiuslakkaa. Sitä varten en ole viitsinyt ostaa erikseen - mutta nytpäs on. :)

   Rechargen hoitoaine noista olikin se kaikista kivoin uusi tuttavuus.

   Poista
 5. Noiden pullojen muotoilu on aika järkyttävä :D Tykkään enemmän pumppupulloista, enkä varmaan olisi ymmärtänyt miten noi avataan ilman kuvallisia ohjeita.

  Mulla kuluu shampoo ja hoitoaine melko samaan tahtiin, shampoo hieman nopeammin, koska joskus vaahdotan kahdesti :) Hoitoainetta käytän hiuksissa tosi vähän, mutta en usko saavani suuremmalla määrällä sen parempia tuloksia, koska käytän niin halpoja markettituotteita. Olen aina ollut aika laiska panostamaan hiuksiin ja se näkyy myös käyttämissäni tuotteissa :D Silti hiukseni ovat pysyneet ihan hyväkuntoisina, joten jatkan samaan malliin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tollanen ylösalaisin oleva pullo on juuri mainio siksi, ettei pulloa tarvitse ravistaa tai pullon loppuessa tukea toisten purkkien avulla valumaan ylösalaisin. Pumppupulloissa sama juttu, niitäkään ei tarvitse. :)

   Markettituotteissa on kyllä oikein loistaviakin! Jos mulla olisi raha tiukassa ja tarvitsisin uuden shampoon, ostaisin todennäköisesti punaista Elvitalia, jolla pidin monta vuotta mustan hiusvärin haalistumattomana ja joka ei ollut liian pesevää. Sulfaattikammoisille taas löytyy kaupan hyllyltä XZ. Sunsilk on ainoita, joista on jäänyt huono mieli ajalta, jolloin markettishampoita ja -hoitoaineita ainoastaan käytin.

   Poista
 6. Aika kauheet pullot :D Vielä tuo väri yhdistettynä muotoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt kauheat ole, mutta hupaisat. :D

   Poista
 7. Sonia testaa;Kaali-vai vattumato...=)
  Onhan noissa suht käteensopiva ja vekkulimainen ulkoasu kieltämättä..Tästä voisi repiä aika paljonkin kaikenlaista tarinaa pullojen uudelleenkäyttöarvosta yms =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii myös ennakkoluulottomille miehille! :D

   Poista
 8. Munkin pitänyt kirjoittaa näistä jo pitkään, tykkään molemmista! Ja tuoksuista myös! Ei kyl ihme kyllä mulle ekana tullut mitään kaksimielisyyttä mieleen näiden ulkonäöstä... :D Eivät vaan mulla tuppaa nää putilot pysymään pystyssä suihkun lattialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, avaamisen jälkeen ne eivät seiso enää ihan suorassa. Pystyssä mulla hyllyllä kyllä ihan hyvin pysyvät. Mun piti hakea tohon kuvaan vähän syvyyttä mutta ei se ollut mahdollista - pullot oli laitettava sotilaalliseen riviin, jotta tukevat toinen toisiaan ja olisivat suorassa. :D

   Poista