lauantai 8. maaliskuuta 2014

Palaset-kosmetiikkabloggaajalaatikosto


Nyt mäkin olen vihdoin ja viimein aito kosmetiikkabloggaaja! Usealta blogikollegalta ja meikkihamstraajalta löytyy näitä Palaset-laatikostoja. Minä hankin itselleni näin alkuun neljä, jotka pinosin ikkunalaudalle. Säilytin tuossa paikalla aiemmin hajuvesiäni, mutta koska minulle tulee toinen kissa, egyptinmau-vauva, siirsin ne vähän turvallisempaan paikkaan kun jo Sisu-kissanikin tykkää käydä tuossa notkumassa. Tuo ikkunalauta on asuntoni viileimpiä kohtia - ikkunan sälekaihtimet ovat alhaalla läpi vuoden, tuuletusräppänä ikkunan yläpuolella auki kesät talvet ja ikkunalaudan alla oleva patteri ikuisesti pois päältä. Sälekaihtimien takaakin toki tulee hieman valoa, mutta ei nyt ainakaan niin paljoa, ettäkö olisin huolissani kosmetiikan pilaantumisesta.


Erittäin kätevän laatikostosta tekee sen läpinäkyvyys. Ei tarvitse kaivaa, löytää silti etsimänsä nopeasti. Samalla nuo ovat tuolla tyrkyllä, jotta muistaisin käyttää kaikkia joskus. Vasemmassa pystyrivissä ylhäältä alkaen mineraalimeikit, puuterit, poskipunat ja kolme lokeroa nestemäisiä meikkipohjia, oikealla huulimeikkiä viisi lokerollista ja alimpana ripsivärejä. Lokeron koko on juuri sellainen, että siihen mahtuu peräkkäin kaksi riviä normaalikokoisia huulipunia ja halutessa toinen samanlainen kerros päälle. Vaikka pleksiä ovatkin, aika jämäkän kestäviä ja tukevia laatikostot ovat.

Palaset-tuotteita valmistaa MK-Tresmer Oy ja design on alunperin Ristomatti Ratian. Tämän laatikoston design on vuodelta 1972. Hassuna faktana Wikipedia tietää kertoa, että MK-Tresmer Oy on juurikin saman yrityksen jatkaja, joka valmisti 1960-luvulta alkaen Suomessa suurimman osan säästöpossuista. Tähän infoon törmäsin joskus, kun mietin, miksi ne kaikki eri pankkien possut aukesivat lapsena samalla avaimella - no, ne kaikki olivat ilmeisesti saman firman valmistamia. Roopet arkun päällä, Meritan karhut, Hippo-possut, norsut, SYP:in maapallot...

Palaset-laatikostoilla on hintaa Suomalaisessa Kirjakaupassa 16,95 euroa kappaleelta, Stockalla Akateemisessa 18,50 euroa.

Osa kuvissa näkyvistä purkeista ja purnukoista on päätynyt minulle blogin kautta, laatikostot ostin itse.

13 kommenttia :

 1. Nuo laatikostot on niin käteviä ja vilahtaneet jo monessa blogissa, että pakko ne on minunkin hankkia. Purkit odottelevat jo, että pääsevät täyttämään näin kätevän säilytysratkaisun :)

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Noi laatikot on niin hienoja. Mulla on kaikki meikit yhdessä Ikean dröna -laatikossa ja kynsilakat yhdessä Yves Rocherin jossain laatikossa minkä sai muistaakseni lahjaksi joskus.

  VastaaPoista
 3. Minulla on myös Palaset-laatikostoja sekä purkkeja siveltimille ja kynille. Hinta on melko korkea, mutta kyllä nuo kestäviä ovat. Itse olen ostanut Suomalaisesta kirjakaupasta poistuvia värejä alennettuina, pinkkejä, violetteja ja mustia.

  Miulla kolmeen laatikostoon mahtuu vain luomivärejä ja nekin on täpösen täynnä. Täytyy harkita uusien osien hankkimista.

  VastaaPoista
 4. Pitäisikö munkin liittyä kunnon kosmebloggaajien joukkoon hankkimalla noita...

  VastaaPoista
 5. Mä olen kanssa jo pitkään miettinyt tuollaisen akryylilaatikosto hankkimista. Arvon edelleen tuon Palaset-laatikoston ja Mujin laatikoiden välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin sitten tämän postauksen lukemisen jälkeen tehdä tilauksen Mujille, mutta kolmelle laatikostolle olisi tullut posteja 40 puntaa. Taidanpa käydä hakemassa Palaset-laatikoston siis..

   Poista
 6. En mä tiennyt, että noi on kosmetiikkabloggaajalaatikostoja! :D Mun siskolla ja veljellä oli tuollainen kun olin pieni ja aina halusin sellaisen, mutta en saanut. Viime vuoden puolella hankin yhden ja laitoin siihen ne päivittäisessä käytössä olevat arkimeikit ja muut meikit on helmerissä. En pysty meikkaamaan vaatehuoneessa huonon valaistuksen takia ja siellä siis säilytän meikkejäni, joten kannan tuon laatikoston olohuoneeseen aina meikatessa. Mä tykkään nähdä meikkini, mutta mies ei, joten siksi meikit eivät hengaa olohuoneessa.

  VastaaPoista
 7. Kivannäköisiä laatikoita. Minulla meikit ovat kannellisessa puulaatikossa, joka on tehty joskus aikoja sitten ala-asteen puukäsityötunnilla. Ihan siisti laatikko sekin, mutta kaikki meikit eivät vain meinaa enää mahtua sinne.

  Laitathan sitten pikku kisusta kuvia tänne, kun saat sen. :)

  VastaaPoista
 8. Tuollaiset olisivat kyllä varsin käteviä. Saisi kaikki arkimeikit pöydältä pölyttymästä johonkin suojaan. Meikkipöytäni on vaan sen verran pieni, että nuo laatikostot eivät taitaisi mahtua sen päälle. :/ Mutta joku parempi säilytysratkaisu pitää keksiä.

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä näppärältä! :) Kylppärissä on kyllä toistaiseksi liian vähän tilaa, joten täytyy pistää korvan taa myöhempää varten.

  VastaaPoista
 10. Mitä saako tuollaisia suomalaisesta kirjakaupasta?:O Kauan oon ehtiny tuon tyylisiä laatikostoja ja en oo mistään löytäny.. Nyt pitää kyl mennä ostamaan:D

  www.suskiimbeauty.blogspot.fi

  VastaaPoista